Jolien D'Hoore stelt haar twee grote doelen voor 2016

Jolien D'Hoore stelt haar twee grote doelen voor 2016
Foto: © photonews

Jolien D'Hoore maakte bij haar wederoptreden in het peloton meteen indruk in De Pinte. Ze won uiteindelijk ook de koers, al liggen de echte doelen later op het seizoen. "Ik zit op koers voor Rio, daarna wil ik meestrijden om regenboogtrui."

“Na de Ronde van Vlaanderen nam ik twee weken rust, daarna ben ik de intensieve voorbereiding op de Olympische Spelen begonnen”, aldus Jolien D’Hoore in Het Nieuwsblad. “Ik heb enkele weken doorgebracht in een hoogtekamer in de Bakala Academy.”

Het hield D’Hoore niet tegen om in haar eerste koers in zes weken te scoren in De Pinte: “Voor mijn vele supporters, dat maakt het extra leuk. “Maar Rio is het belangrijkste en daarvoor zit ik op schema.”

Ook meestrijden om regenboogtrui -

Jolien D'Hoore

“Ik zit nu in een zware trainingsperiode en zal wel nog een paar koersen rijden in aanloop naar het Nationaal Kampioenschap. Daarna gaat het via een pistestage in Portugal in een rechte lijn naar Rio.”

En na de Olympische Spelen heeft ze nog een doel: “Ongeacht het resultaat, daarna zet ik alles op het WK in Qatar. Daar moet ik met mijn sprintersbenen wel iets kunnen doen en wil ik meestrijden om de regenboogtrui.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties