Supporters van Jasper Stuyven nu al klaar voor de Tour met 'THE STUY-VAN: "We dachten eerst aan de Jappehut"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Supporters van Jasper Stuyven nu al klaar voor de Tour met 'THE STUY-VAN: "We dachten eerst aan de Jappehut"
Foto: © SC

Binnen een dikke maand barst het Tourcircus weer los en trekken honderden campers door Frankrijk om de renners van nabij te volgen. Ook de fans van Jasper Stuyven hopen voor het eerst met 'The Stuy-Van' op pad te trekken.

Twee leden van de fanclub kochten een mobilhome van 13 jaar oud om naar de koers te trekken. "We lanceerden binnen de club een oproep voor een originele naam", legt voorzitter, en een van de twee initiatiefnemers, Arnel Mortelmans uit bij Wielerkrant.be. "Eerst dachten we aan de Jappehut, maar uiteindelijk kwamen we uit bij The Stuy-Van op stap, naar onze gelijknamige Facebookpagina." (Neem hier een kijkje)

Onze slogan luidt: Fan or no fan, welcome for a drink in THE STUY-VAN

Arne Mortelmans

Om de camper te bestickeren organiseerde de fanclub een Jasperge-avond. "De hele familie Stuyven tekende present, met de befaamde chocolade-asperges van chocolatier Yvan, de nonkel van Jasper. Ik denk dat nooit eerder een supportersclub dit deed", klinkt Mortelmans enthousiast.

The Stuy-Van wordt gedoopt in de Ronde van Zwitserland. "Op 10 juni vertrekken we met vier man naar Zwitserland, maar iedereen is welkom. Fan or no fan, welcome for a drink in THE STUY-VAN luidt onze slogan. Hopelijk kunnen we ook naar de Tour. De Jappe is alvast razend enthousiast."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties