Boeckmans met opvallende vergelijking na zware val: "Net als een baby"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Beveren
| 3 reacties
Boeckmans met opvallende vergelijking na zware val: "Net als een baby"

Kris Boeckmans kwam in de Ronde van Spanje van vorig jaar zwaar ten val. Maar het gaat steeds beter met de renner van Lotto Soudal. In de Ronde van België wil hij zich voorbereiden op het Belgisch kampioenschap.

"Het was meteen al een doel in het ziekenhuis om daar te starten", klinkt het bij Kris Boeckmans. "Iedereen keek me aan en dacht: 'dat is wel vroeg, hé'. Maar ondertussen zijn we zelfs al 14 koersdagen ver, dus. We zijn deze week trouwens negen maanden verder na mijn val."

Focus op negen maanden

"Mentaal is het belangrijk om die negen maanden te overschrijden", aldus de sprinter. "Een baby zit ook nog negen maanden in de buik. Een lichaam heeft negen maanden nodig om te herstellen, net als een baby. Dat heeft een specialist mij vermeld. Ik heb mij dus daar altijd op gefocust."

In Picardië reed Boeckmans voor zijn ploegmaat Jens Debusschere. "De lead-out was naar mijn gevoel altijd perfect. Het is natuurlijk niet altijd evident. De Tour? Als Jens naar de Tour zal gaan, dan heb ik normaal wel even rust. Als de kans er is, dan zal ik die niet laten liggen", besluit Boeckmans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties