Van Aert doet beter dan drievoudige wereldkampioen tijdrijden: "Heb mezelf weer verbaasd vandaag"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van Aert doet beter dan drievoudige wereldkampioen tijdrijden: "Heb mezelf weer verbaasd vandaag"

Wout Van Aert zette woensdag een fenomenale prestatie neer in de Baloise Tour of Belgium. Hij zette de proloog naar zijn hand en bleef zo wereldtoppers als Tony Martin, Niki Terpstra en Lars Boom voor. Een prestatie die hij zelf nauwelijks kan geloven.

"Hoe heb ik dat gedaan? Ik heb mezelf weer verbaasd vandaag", zei Van Aert meteen na zijn zege voor de camera's van Sporza. "Ik wist niet dat ik dat kon. Ik moet mijn trainer bedanken omdat hij heel veel kennis heeft om zo'n tijdrit aan te pakken. Dat heb ik als crosser helemaal niet. Zijn aanpak blijkt geloond te hebben."

"Ik had echt niet verwacht dat ik een topper als Tony Martin zou verslaan", bekent de veldrijder. "Ik denk dat de tijd voorbij is dat veldrijders eind augustus op gang moeten komen. Ik probeer mijn grenzen te verleggen. Na het BK op de weg is er nog tijd om af te bouwen en dan voor de cross te beginnen."

WK-trui of leiderstrui België

"Of ik deze trui of de WK-trui verkies? Ik schat deze overwinning heel hoog in, maar deze trui mag ik maximum vijf dagen aandoen. En die WK-trui kan ik een heel jaar aandoen", zegt Van Aert. "We gaan die leiderstrui proberen te verdedigen. We kunnen ons natuurlijk wel niet vergelijken met een WorldTour-ploeg, maar we gaan er alles aan doen om de trui te verdedigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties