De Gendt wil ritten winnen in Tour de France: "En ik droom ook van ..."

De Gendt wil ritten winnen in Tour de France: "En ik droom ook van ..."

Thomas De Gendt start dit weekend aan zijn vierde Tour de France. En hij begint aan le Grande Boucle met een erg goed gevoel. De hardrijder kan op verschillende parcours uit de voeten en kijkt dan ook uit naar de Tour.

"Ik ben met een goed gevoel afgezakt naar de Tour. Het BK tijdrijden vorige donderdag, waar ik vierde werd, heb ik gebruikt om nog eens diep te gaan. De wegrit van zondag ging met meer tactiek gepaard, maar het paste in het plan dat ik een aanval opzette", aldus een tevreden De Gendt.

"Ik ben klaar om drie weken het beste van mezelf te geven. Mijn rol in de Tour zal dag tot dag verschillen. In de sprintetappes zal ik de vlucht moeten controleren en kan ik de ploeg aan het eind nog steunen door de mannen van de trein goed af te zetten."

Droom van de bergtrui -

Thomas De Gendt

Toch mag De Gendt ook zijn eigen kansen gaan: "In de overgangsetappes of in de bergen kan ik een ritzege najagen. Vorig jaar ben ik ondanks mijn ribblessure enkele keren dicht in de buurt van de overwinning gekomen. Wie weet kan ik een mooie prestatie neerzetten in een van de tijdritten."

Is er dan nog een droom bij De Gendt? "Ik droom er ook van de bergtrui te mogen dragen. Ik bekijk de etappes vooraf uitgebreid en zet de belangrijkste punten telkens op een rij. Om in de ontsnapping mee te zitten heb je geluk nodig, maar ik bekijk ook of ik bijvoorbeeld de dag nadien aan de bak moet voor André of dat ik de dagen voordien al veel gegeven heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties