Debusschere beseft aan start grote ronde: "Dat speelt in ons voordeel"

Debusschere beseft aan start grote ronde: "Dat speelt in ons voordeel"

Jens Debusschere staat voor zijn tweede Tour de France op rij. De jonge Belg had vorig jaar veel pech, maar wil nu beter doen. Al denkt hij niet aan eigen gewin, integendeel.

"De eerste week was niet evident voor mij vorig jaar. Ik ben toen zwaar gevallen en liep daarbij een kneuzing op aan mijn hand. Ondanks die blessure was het natuurlijk heel leuk om deel uit te maken van zo een succesvol team", aldus Debusschere.

"Mijn rol zal dit jaar vergelijkbaar zijn met vorige editie, ik zal een plaats innemen in de sprinttrein. Wanneer er zich een sprintkans aandient is André onze man, daar bestaat geen twijfel over."

Daar gaan we niet van uit -

Jens Debusschere

Al is er natuurlijk altijd een kans dat Debusschere zijn eigen kans kan/mag gaan. "Enkel in uitzonderlijke gevallen, wanneer André door een bepaalde reden geen deel uitmaakt van de eerste groep, zal ik sprinten."

"Maar we gaan niet uit van dergelijk scenario. De eerste etappe biedt een mooie kans voor onze ploeg, waar we met z’n allen naar uitkijken. Vroeg winnen is altijd fijn. Het typische Normandische weer zou voor spektakel kunnen zorgen en dat speelt in ons voordeel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties