Movistar kan dan toch eindelijk vieren in de Tour, eindzege kan Froome niet meer ontglippen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Movistar kan dan toch eindelijk vieren in de Tour, eindzege kan Froome niet meer ontglippen

Jon Izagirre heeft de voorlaatste rit in deze Ronde van Frankrijk gewonnen. De Spanjaard van Team Movistar kwam solo aan en bleef Pantano en Nibali voor. Chris Froome kwam vandaag niet meer in de problemen en mag zondag vieren in Parijs.

De twintigste en voorlaatste etappe in deze Ronde van Frankrijk was een korte rit tussen Megève en Morzine. Van bij de start was het meteen bikkelen om mee te zijn in de ontsnapping en uiteraard kon onze landgenoot Thomas De Gendt niet ontbreken in de vlucht van de dag.

Met Jasper Stuyven was er nog een landgenoot mee en ook klinkende namen als Costa, Nibali, Kelderman, Chavanel, Alaphilippe en Matthews zaten in de ontsnapping. En last but not least, ook Peter Sagan was mee. Even later werd ook bekend dat de groene trui de Superstrijdlust in ontvangst mocht nemen.

Op de moeilijke slotklim ging het echter te snel voor De Gendt en het werd voorin een gevecht met Alaphilippe, Pantano, Nibali en Izagirre. Die laatste sprong weg in de gevaarlijke afdaling en nam het meeste risico's op kletsnatte wegen. Izagirre mocht uiteindelijk ook vieren aan de meet en bleef Pantano voor.

Froome zegezeker

Het is de eerste zege voor Spanje en Team Movistar in de Tour. Even later kwamen ook Nibali en Alaphilippe over de meet. Bij de favorieten zakte Aru door het ijs, maar de andere favorieten namen geen risico's en bestookten Froome niet meer. Zo is de Brit van Team Sky zeker van de eindzege in de Tour.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties