Wellens heeft een dubbele taak in Rio: "Maar de wegrit blijft mijn hoofddoel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wellens heeft een dubbele taak in Rio: "Maar de wegrit blijft mijn hoofddoel"

Tim Wellens is één van de vijf renners die ons land vertegenwoordigt op de Spelen in Rio. Behalve de wegrit zal de Truienaar ook de tijdrit afhaspelen in Brazilië.

"Rio is één van mijn doelen dit seizoen. Ik doe er alles aan om in de best mogelijke conditie aan de start te verschijnen", zegt Tim Wellens. "Louis Vervaeke en de bondscoach hebben ons al veel informatie gegeven over het parcours. Na de Ronde van Polen heb ik twee dagen gerust en sindsdien train ik weer hard om heel goed te zijn in Rio."

Géén criteriums

"Ik heb ook besloten om geen criteriums te rijden. Volgende zaterdag start ik wel in de Clasica San Sebastian. Die koers, een week voor de wegrit, past perfect in de voorbereiding. Twee dagen later vertrekken we naar Brazilië", aldus de Lotto Soudal-renner.

"De wegrit is mijn hoofddoel en ik vind het goed dat die eerst plaatsvindt. Maar ik ben ook zeker gemotiveerd voor de tijdrit. Daar zal ik ook mijn uiterste best doen. De Spelen worden een unieke ervaring, ik ben heel benieuwd naar het olympisch dorp. Ik kijk er enorm naar uit", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties