"Ik denk dat Froome zeker nog twee of drie keer de Tour kan winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties
"Ik denk dat Froome zeker nog twee of drie keer de Tour kan winnen"

De suprematie van Chris Froome en Team Sky in de afgelopen Ronde van Frankrijk was zeer groot. Volgens analist Paul Herygers is er niets te doen aan deze Froome en kan hij nog twee of drie keer de Tour winnen.

"Ik denk niet dat er iets te doen was aan Froome", zegt Paul Herygers in Vive le Vélo. "Als je ziet wat voor ploegmaats hij rond hem heeft. Hij rijdt weg in een waaierrit met Sagan, hij rijdt bergaf weg en bovendien kan hij een tijdrit naar zijn hand zetten."

"Dan moeten we echt niet gaan discussiëren of er iets in te brengen was aan dit vakmanschap. De andere concurrenten zijn geen echte tijdrijders en daar kan hij wel een beetje van geluk spreken. Dat heeft hij allemaal mee, dus er is geen discussie."

Nog twee of drie keer de Tour winnen

Froome heeft slechts 3808 kilometers afgemaald voor hij aan de Tour begon. "Het is bijna onbegrijpelijk. Iedereen weet dat je competitieritme nodig hebt. Maar als je in dat soort team zit en je kan trainen en daarmee omgaan, dan is het haalbaar. Ik denk dat hij zeker nog twee of drie keer de Tour kan winnen", besluit Herygers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties