Reuzensprong voor Chris Froome, Peter Sagan steviger aan de leiding

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Reuzensprong voor Chris Froome, Peter Sagan steviger aan de leiding

De Ronde van Frankrijk is afgelopen en dat zorgde voor heel wat verschuivingen in de top tien van de WorldTour-ranking. Peter Sagan staat steviger aan de leiding, terwijl Chris Froome een grote sprong naar de top drie heeft gemaakt.

Peter Sagan begon aan de Tour als leider in de WorldTour. Zijn drie ritzeges hebben hem nog wat steviger aan de leiding gezet. Nairo Quintana springt na zijn derde plek over Richie Porte en Alberto Contador naar de tweede plek, maar de grootste stijger was na zijn eindzege uiteraard Chris Froome.

Froome boekte 18 plaatsen winst en vervolledigt nu de top drie. Met 2 puntjes verschil houdt hij nog net zijn vroegere luitenant Richie Porte achter zich. Alberto Contador, die in de Tour al vroeg moest opgeven, vervolledigt dan weer de top vijf.

Belgen gaan achteruit

De drie beste Belgen gingen allemaal enkele plaatsjes achteruit. Sep Vanmarcke zakt van plek 12 naar 14, Greg Van Avermaet van 15 naar 16 en Tim Wellens - die onlangs nog een gigantische sprong maakte na winst in de Ronde van Polen - verloor vijf plaatsen en staat nu 27e.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties