Tom Boonen heeft nog één groot doel dit najaar: "Ze gaan niet weten wat ze zien"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 21 reacties
Tom Boonen heeft nog één groot doel dit najaar: "Ze gaan niet weten wat ze zien"

Voor Tom Boonen was het lang wachten op een eerste seizoenszege, maar uiteindelijk kwam die er toch in de openingsetappe van de Ronde van Wallonië. De snelle man van Etixx-Quick Step rekent in het najaar op zijn sprintersbenen.

"Ik zal mijn sprintersbenen moeten gebruiken in functie van een aantal klassiekers zoals Hamburg of Plouay", opent Tom Boonen. "Maar vooral... in functie van het WK in Qatar eind dit seizoen. Dus moet ik zo veel mogelijk spurten om weer in het ritme te komen, om automatismen te kweken."

WK voor sprinters

"Kijk, er zijn maar weinig WK's waar sprinters als ik winstkansen hebben. Qatar is er zo eentje. Ik weet niet of we het in Doha in waaiers kunnen trekken. Normaal koersen we daar in februari, nu in oktober. De temperaturen kunnen anders zijn. Er kan minder wind zijn. Maar het is en blijft Qatar", zegt de renner in HLN.

"Dus vind ik dat ik er op zijn minst alles moet aan doen om daar helemaal klaar voor te zijn. Wij, Belgen, kunnen daar een ploeg op poten zetten. Man... Ze gaan niet weten wat ze zien", besluit Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties