Vanmarcke tevreden over zijn Tour: "Dat is iets dat ik wellicht nooit meer kan doen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vanmarcke tevreden over zijn Tour: "Dat is iets dat ik wellicht nooit meer kan doen"

Sep Vanmarcke geeft toe dat hij best tevreden is over zijn eigen Tour. Vanmarcke hielp sprinter Dylan Groenewegen in de sprintvoorbereiding en in de bergen én werd bovendien achtste op de Mont Ventoux.

"Ik ben best tevreden over mijn eigen Tour", zegt Sep Vanmarcke in Vive le Vélo. "Ik had geen eigen ambities en er waren geen etappes geschikt voor mij. Uiteindelijk was de etappe naar Bern wel iets voor mij. In de andere ritten was ik bezig met de sprintvoorbereiding voor Groenewegen en met hem te helpen in de bergen."

"Ik heb al het werk gedaan dat ik kon doen. Die achtste plek op de Mont Ventoux vond ik wel mooi, want dat is iets dat ik wellicht nooit meer kan doen. Ook in Bern heb ik een goede poging gewaagd", aldus de renner van LottoNL-Jumbo, die daar uiteindelijk zevende werd.

Moeilijk debuut voor Groenewegen

Voor Dylan Groenewegen werd het uiteindelijk een moeilijke Tour. Hij kon nooit echt meedingen voor de ritzege en had het moeilijk in de bergen. "Groenewegen is iemand die zich binnen zoveel tijd met de grote jongens zal mengen", zegt Paul Herygers. "Maar hij is een klein beetje tegengevallen."

"Ik had zeker een plek in de top drie verwacht van hem", zegt Herygers nog. Sep Vanmarcke loodste de jonge sprinter door de Alpen. "Vooral die eerste rit in de Alpen had hij het zeer moeilijk", klinkt het. "Dylan is een doorbijter. Hij kan echt afzien heb ik in deze Tour gemerkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties