Deze Belgen hebben nog geen contract voor 2017 te pakken

Redactie
| 1 reacties
Deze Belgen hebben nog geen contract voor 2017 te pakken

Heel wat landgenoten hebben hun contract voor 2017 op zak, maar niet iedereen is zeker van de toekomst. Eén van de bekendste namen die nog geen ploeg heeft, is Sep Vanmarcke. Maar de West-Vlaming is lang niet de enige.

Tom Boonen blijft bij Etixx-Quick Step, ook Philippe Gilbert komt de rangen vervoegen bij de ploeg van Patrick Lefevere. Dat betekent dus dat er géén plaats is voor Sep Vanmarcke. Mogelijk zal hij volgens Het Nieuwsblad dan toch zijn contract bij Lotto NL-Jumbo verlengen.

Uitgaande transfers van Etixx?

Maar uitgaand staat er zeker ook nog wat te gebeuren bij Etixx-Quick Step. Denk maar aan Gianni Meersman, die bezig is aan een sterke Ronde van Wallonië. Hij kan wellicht niet rekenen op een nieuw contract bij Lefevere, maar zal naar eigen zeggen wel een nieuwe ploeg vinden. Daarover kan u hier meer lezen.

Pieter Serry is dan weer niet zeker of hij blijft, terwijl Guillaume Van Keirsbulck de ploeg zal verlaten. Patrick Lefevere uitte de laatste maanden regelmatig openlijk kritiek op Van Keirsbulck. En dan zijn er natuurlijk nog enkele Belgen in het buitenland.

Van den Broeck en Hermans

Jurgen Van den Broeck (Katusha) kan blijven, maar er staat nog niks definitief vast. Jonas Van Genechten (IAM) moet weg door het opdoeken van de ploeg. Zijn toekomst ligt wellicht in Frankrijk. Ben Hermans - die hoopte op een Tour-selectie bij BMC - zal in principe ook andere oorden opzoeken. Stijn Devolder is dan weer onzeker over de toekomst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties