Dit zijn de meest spraakmakende transfers die ons in 2017 te wachten staan

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Dit zijn de meest spraakmakende transfers die ons in 2017 te wachten staan

Nu de Ronde van Frankrijk afgelopen is, wordt het steeds meer uitkijken naar de transfers die er richting volgend seizoen zullen gebeuren. Hoewel die pas vanaf 1 augustus officieel bekendgemaakt mogen worden, staat er al heel wat te wachten.

Enkele grote namen zullen van ploeg overstappen, mede dankzij het opdoeken van wielerploeg Tinkoff. Peter Sagan is zo goed als rond met Bora-Argon (Bora-Hansgrohe), dat wist ook Oleg Tinkov al te vertellen, en Alberto Contador trekt naar Trek-Segafredo. Ritwinnaar in de Tour Jarlinson Pantano zou IAM Cycling verlaten om ook aan de slag te gaan bij Trek-Segafredo.

Met ook Rafal Majka en Roman Kreuziger die vrij zijn, staat er uitgaand zeker nog wat te gebeuren bij Tinkoff. Kreuziger zou in beeld zijn bij Katusha. Wie ook zo goed als zeker de rangen van Trek-Segafredo versterkt, is John Degenkolb. Sterke John kende een moeilijk jaar door een zware valpartij op training in januari, maar leek er de laatste week van de Tour opnieuw door te komen.

Nicolas Roche (Team Sky) zal dan weer zo goed als zeker zijn voormalige ploegmaat Richie Porte naar BMC volgen. Tony Martin, einde contract bij Etixx-Quick Step, lijkt ook op weg naar de nieuwe Duitse formatie Bora-Hansgrohe. Diego Rosa reed een sterke Giro en Tour en zal wellicht Chris Froome vervoegen bij Team Sky.

Bij de Belgen staat er ook één en ander te gebeuren. Tom Boonen gaat tot na Parijs-Roubaix door bij Etixx-Quick Step - dat wist u ongetwijfeld al - maar zal het gezelschap krijgen van Philippe Gilbert. De BMC-renner is einde contract en heeft een mondelinge overeenkomst met Patrick Lefevere.

Nog meer Belgen

Wie er alvast niét naar Etixx-Quick Step komt, is Sep Vanmarcke. Financieel was het onmogelijk om met Boonen en Vanmarcke in één ploeg te rijden. Vanmarcke kon er trouwens ook maar voor één seizoen tekenen. Niet het ideale vooruitzicht voor een renner van bijna 28 jaar, die dit seizoen al heel wat punten in de WorldTour sprokkelde.

Stijn Vandenbergh wil meer vrijheid in de Vlaamse klassiekers en trekt daarom naar het AG2R van Jan Bakelants, die bijtekende bij de Franse formatie. Ook Oliver Naesen volgt het voorbeeld van Vandenbergh en verlaat IAM Cycling.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties