Landgenoot kan na sterke Tour op interesse van Team Sky rekenen: "Ik beken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Landgenoot kan na sterke Tour op interesse van Team Sky rekenen: "Ik beken"
Foto: © photonews

Julien Vermote heeft er een erg sterke Tour opzitten, eentje waarin hij zich opnieuw volledig wegcijferde voor zijn ploeg Etixx-Quick Step. Er is dan ook interesse van meerdere teams in de hardrijder. Daarbij ook Team Sky.

"Ik beken dat er interesse is, ja", zegt Vermote in HLN. "Ik mag trouwens rekenen op de interesse van wel meer teams. Daar is Team Sky één van. En dat charmeert me. Er zijn een aantal gesprekken geweest. En ja, een overstap is het overwegen waard. Wie wil nu niet voor zo'n dreamteam rijden? Sky is in het huidige wielrennen toch dé referentie."

"Op alle terreinen uit de voeten"

Zal het Vermote echt lukken om bij het Tour-team van Team Sky te horen? "Daar hebben we het nog niet over gehad. Maar het lijkt me logisch dat dit een doel zou zijn. Dat wordt knokken, maar bij Etixx krijg je een Tourselectie ook niet cadeau. En ik heb al bewezen dat ik op alle terreinen uit de voeten kan", aldus Vermote.

"Maar laten we niet te hard van stapel lopen. Ik heb nog geen handtekening gezet én ik wil zeker nog praten met Patrick Lefevere", zegt de West-Vlaming. "Dat die maar één jaar zekerheid kan bieden? Daar zal het niet aan liggen. Ik geloof nooit dat Etixx-Quick.Step na volgend jaar ophoud te bestaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties