Meersman lijkt op weg naar eindzege, maar moet mogelijk ploeg verlaten: "Mijn doel is presteren"

Redactie
| 1 reacties
Meersman lijkt op weg naar eindzege, maar moet mogelijk ploeg verlaten: "Mijn doel is presteren"

Gianni Meersman is na de etappe van dinsdag nog wat steviger leider in de Ronde van Wallonië. Ondanks het feit dat hij er zijn twee eindzege kan pakken, bestaat de kans dat Meersman zijn huidige ploeg Etixx-Quick Step verlaat.

"De leiderstrui moeten we op de slotdag kunnen behouden", klinkt het bij Meersman. "Wat een team krijg ik hier trouwens ter beschikking. Stuk voor stuk haalt elke ploegmaat een hoog niveau. Zelfs Tom Boonen plooit zich dubbel op de hellinkjes. En David De La Cruz is wel zeer indrukwekkend. Een echt toptalent dat hier alle aanvallen countert."

"Heel plezant"

"Zo is het wel heel plezant. Zelf pakte ik onderweg en aan de finish zes extra bonificatieseconden. Bonificaties zijn doorslaggevend in de Ronde van Wallonië. In 2012 kwam ik één seconde tekort tegen Nizzolo, in 2014 deed ik vol mee in de tussensprints en won ik", zegt de snelle West-Vlaming in HLN.

Het oogt onzeker of Meersman ook volgend seizoen nog bij Etixx-Quick Step blijft. Lefevere heeft de renner niet bovenaan zijn lijstje staan om hem een nieuw contract te geven. "Wie zegt er dat ik wil blijven? Ik geef hier liever geen commentaar op. Mijn doel is presteren", aldus Meersman. "Mijn manager zal er wel voor zorgen dat ik volgend jaar ergens onderdak heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties