Moeilijke Ronde van Wallonië voor De Bie: "Uitstapje naar Vive le Vélo heeft me geen goed gedaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Moeilijke Ronde van Wallonië voor De Bie: "Uitstapje naar Vive le Vélo heeft me geen goed gedaan"
Foto: © photonews

De Ronde van Wallonië is vandaag al toe aan de slotrit. Sean De Bie reed de Belgische rittenkoers als voorbereiding op de Clasica San Sebastian van aanstaande zaterdag, maar echt vlot liep dat in het begin niet.

"Tijdens de eerste dagen zat mijn bekken geblokkeerd", opent Sean De Bie. "Pas eergisteren is alles wat beginnen loskomen, maar de spieren voelen nog wat stram aan. Bovendien kijk ik met niet zo’n goed gevoel terug op mijn vermoeiende trip naar de Tour. Het uitstapje naar Vive le Vélo heeft me geen goed gedaan."

"Ik raakte twee dagen geen fiets aan, het was slenteren van ‘s morgens tot ‘s avonds. Allesbehalve ideaal, en dat heb ik de dagen nadien duidelijk gevoeld", zegt de Lotto Soudal-renner in Het Nieuwsblad. "Deze Waalse vijfdaagse dient als opstapje naar de Clasica San Sebastian van komende zaterdag."

Contract tot en met 2017

"Het wordt voor mij in Spanje koersen in dienst van Tony Gallopin, Jelle Vanendert en Tim Wellens, kerels die echt wel hoog kunnen eindigen", aldus De Bie, die zich enkel op het sportieve richt. "Mijn overeenkomst loopt nog tot en met het einde van volgend seizoen."

"Dat schept rust in het hoofd en laat me toe de focus voluit op het sportieve aspect te richten. Bovendien voel ik me echt wel goed in de ploeg, dus mij hoor je niet klagen", besluit De Bie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties