Analyse Wanty Groupe Gobert, sterk genoeg om de WorldTour-teams het vuur aan de schenen te leggen?

Redactie
| 3 reacties
Wanty Groupe Gobert, sterk genoeg om de WorldTour-teams het vuur aan de schenen te leggen?

Het is de droom van ploegleider Hilaire Van der Schueren om met zijn team Wanty-Groupe Gobert naar de WorldTour te promoveren. Enkele renners zijn er volgens onze redactie toch al klaar voor, maar versterking is absoluut nodig dan.

Over één naam kan er absoluut geen twijfel bestaan bij de Belgische formatie. Enrico Gasparotto is de meest klinkende naam in de ploeg en bezorgde Van der Schueren en co heel wat publiciteit door een tweede keer in zijn carrière de Amstel Gold Race te winnen. Ondanks een recent opgelopen sleutelbeenbreuk, blijft de Italiaan het uithangbord van de ploeg.

Geslaagde Ronde van Oostenrijk

Maar ook enkele andere renners bewezen al heel wat in hun mars te hebben. Guillaume Martin bijvoorbeeld. Nauwelijks 23 jaar oud, maar enkele weken geleden tweede in de eindstand van de Ronde van Oostenrijk. Ook in de Dauphiné en Romandië zagen we dat de jonge Fransman zeker iets in zijn mars heeft.

Ook Frederik Backaert toonde zich in Oostenrijk door de zevende rit naar zijn hand te zetten. Een geslaagde rittenkoers dus voor Wanty-Groupe Gobert, dat ook eerste eindigde in het ploegenklassement. Dimitri Claeys pakte dan weer een knappe zege in de Ronde van Wallonië, hij lijkt echter de ploeg te verlaten voor een uitdaging bij het Franse Cofidis.

Dehaes aanwinst, Italianen moeten beter kunnen

Kenny Dehaes, vorig jaar overgekomen van Lotto Soudal, toonde zich ook al een meerwaarde voor de ploeg. Met ritzeges in de Ronde van Picardië, de Vierdaagse van Duinkerke en winst in de Ronde van Limburg, heeft de 31-jarige Dehaes al glans aan het seizoen gegeven.

Marco Marcato is zeker niet aan een onaardig seizoen bezig, maar het ontbreekt de Italiaan momenteel aan een echte uitschieter én een bijhorende zege. Van zijn landgenoot Daniel Napolitano mag er dan weer meer verwacht worden.

Met zijn 35 jaar is hij één van de ouderdomsdekens, maar meedoen voor de overwinning kon hij dit jaar nog niet doen. Zeker geen onaardig seizoen voor Wanty-Groupe Gobert dus, maar versterking is absoluut noodzakelijk als de ploeg in de WorldTour wil meedoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties