De Giro en Tour zijn gedaan, maar hier kunnen onze landgenoten zeker nog scoren in het najaar!

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
De Giro en Tour zijn gedaan, maar hier kunnen onze landgenoten zeker nog scoren in het najaar!

De Giro is voorbij, de Tour is gereden, maar er valt zeker nog wat te beleven in dit wielerseizoen. Maar waar kunnen onze landgenoten nog scoren de komende weken en maanden?

Op 7 en 10 augustus vinden respectievelijk de olympische weg- en tijdrit plaats. Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Serge Pauwels, Laurens De Plus en Tim Wellens proberen daar ons land aan een medaille te helpen. Maar we kijken al even verder dan Rio.

Op 20 augustus staat de Ronde van Spanje al op het menu. Het is nog wat gissen welke landgenoten er aan de start zullen komen. Een dag later is er de Vattenfall Cyclassics, maar zonder échte topsprinter lijkt daar weinig te rapen voor ons land.

Canadese koersen

Het wordt dan al wat meer uitkijken naar 9 en 11 september, dan worden in Canada de GP Québec en GP Montréal gereden. Vorig jaar won Tim Wellens verrassend in een uitgeregende editie in Montréal. Ook Greg Van Avermaet liet al weten om daar misschien zijn zinnen op te zetten. Ook een goede Philippe Gilbert moet in Canada iets kunnen rapen.

Hattrick Wellens?

Eind september (19-25) kan Tim Wellens dan weer zijn hattrick compleet maken in de Eneco Tour. Wellens won de edities van 2014 en 2015 en wil er wellicht graag een derde eindzege aan toevoegen.

Tenslotte is er nog de maand oktober. Alvorens onze Belgische delegatie naar Qatar trekt - voor wat wellicht een sprintersfestival wordt - zijn er met de Ronde van Lombardije (1 oktober) en Parijs-Tours (9 oktober) nog twee zeer interessante affiches. Lombardije is traditioneel iets voor de klimmerstypes.

Lombardije & Parijs-Tours

De voorbije edities werden dan ook door Daniel Martin en Vincenzo Nibali gewonnen. Maar ook (opnieuw) Greg Van Avermaet, Tim Wellens en Philippe Gilbert moeten daar zeker hun mannetje kunnen staan. Ook types als Serge Pauwels, Jan Bakelants, Laurens De Plus en Louis Vervaeke zijn daar zeker tot iets in staat.

Voor Qatar is er dan nog een generale repetitie met Parijs-Tours. Twee jaar geleden verraste Jelle Wallays, toen nog bij Topsport Vlaanderen-Baloise, vriend en vijand door de bloemen mee naar huis te nemen. In principe wordt het daar een massasprint, een ideale algemene repetitie voor renners zoals Boonen en Debusschere met het WK in het vooruitzicht?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties