Het rapport na San Sebastian: Van Avermaet onbetwistbare nummer één, Gilbert valt tegen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Het rapport na San Sebastian: Van Avermaet onbetwistbare nummer één, Gilbert valt tegen

De Clasica San Sebastian was voor onze olympische renners de laatste voorbereiding op de Spelen in Rio. Alle vijf kwamen ze aan de start in het Spaanse Baskenland, maar één renner kon niet bepaald overtuigen.

Greg Van Avermaet kon het tempo van Mollema, Rodriguez, Gallopin en Valverde niet volgen, maar met een vijfde plek toonde de Waaslander dat hij klaar is voor Rio. En meer zelfs, Van Avermaet toonde dat hij onze nummer één moet zijn in Brazilië.

Philippe Gilbert, die andere klassieke man in de selectie van bondscoach Kevin De Weert, stelde teleur in San Sebastian. Gilbert kwam uiteindelijk op 3'58" binnen van winnaar Bauke Mollema. De wegrit is pas binnen een week, maar een ideale voorbereiding kan je het zeker niet noemen.

Wellens en Pauwels bevestigen

Tim Wellens (13e) en Serge Pauwels (27e) toonden dat de conditie goed zit. Pauwels is goed uit de Tour gekomen en kwam op een minuut binnen. Wellens bevestigde zijn goede vorm van de Ronde van Polen. Ook Laurens De Plus, die vooral een rol als knecht zal hebben, eindigde binnen de twee minuten van Mollema.

Zeker geen schande als je weet dat De Plus de jongste renner in het WorldTour-circuit is. Maar het zal dus uitkijken worden hoe het kopmanschap bij de Belgen verdeeld zal worden na de goede prestatie van Van Avermaet en de zorgen om Philippe Gilbert. Een slechte dag of niet voor de Belgische kampioen, in Rio mag dit niet gebeuren.

Uitslag van de Rio-Belgen:

5. Greg Van Avermaet (+ 0'34")
13. Tim Wellens (+ 0'50")
27. Serge Pauwels (+ 1'02")
41. Laurens De Plus (+ 1'54")
58. Philippe Gilbert (+ 3'58")

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties