Nét niet voor Lotto Soudal: "Blij na een moeilijke Tour de France"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nét niet voor Lotto Soudal: "Blij na een moeilijke Tour de France"

Bauke Mollema ging zaterdag met de zege aan de haal in de Clasica San Sebastian. Lotto Soudal greep met de Franse renner Tony Gallopin net naast de zege. Lichte ontgoocheling bij Gallopin, maar de renner is vooral blij dat de goede benen terug zijn.

"Ik ben blij dat ik de goede benen teruggevonden heb na een moeilijke Tour de France", zegt Gallopin. "De tweede plaats is op zich niet gemakkelijk te verteren, maar ik mag wel tevreden zijn over mijn prestatie. Mentaal had ik het wat moeilijk doordat het me niet meezat in de Tour. Een week later doe ik hier echter mee met de besten."

"Ik kon mannen als Rodríguez en Valverde volgen op de steile laatste beklimming en dat is toch een geruststelling. De benen voelden heel goed aan vandaag. Ik reed een uitstekende koers, maar helaas", aldus de Fransman. "Het deed deugd dat ik op de nieuwe beklimming met de sterksten de top bereikte."

Niet optimaal

"Mollema koos het goede moment uit om aan te vallen. Met Rodríguez en Valverde had ik twee sterke renners mee, maar de samenwerking verliep niet optimaal. Het was nog mogelijk om Mollema in te halen, want we naderden tot op vijf seconden, maar het mocht niet zijn", besluit Gallopin bij zijn team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties