'Purito' neemt afscheid met vierde plek: "Waren ze zo bang van mij?"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
'Purito' neemt afscheid met vierde plek: "Waren ze zo bang van mij?"

Voor Joaquim Rodriguez was het zaterdag een speciale editie van de Clasica San Sebastian. Het was namelijk zo goed als zeker de laatste koers van 'Purito' op Spaanse bodem. De Spanjaard is aan zijn laatste seizoen bij de profs bezig.

Uiteindelijk eindigde Rodriguez net naast het podium op een vierde stek. "Ik heb genoten van mijn laatste koers in Spanje", zegt de renner. "Die laatste beklimming was echt mijn terrein. Ik zag een gaatje en ik probeerde het. Ik moest wel. Eerder zag ik Adam Yates al aanvallen en ik wist dat hij zijn 'move' van vorig jaar probeerde te herhalen."

"Daarom ben ik hem gevolgd, maar spijtig genoeg kwamen Gallopin, Mollema en Valverde aansluiten op de top. Toen Mollema vertrok, deden Valverde en Gallopin niets. Waren ze zo bang van mij? In theorie zijn ze normaal sneller dan mij in de sprint. Maar ja, ook zij hebben dus naast de zege gegrepen."

Laatste koers in Spanje

"De klim was echt super met alle fans die me aanmoedigden. Dit is zo goed als zeker mijn laatste koers in Spanje. Dit was een mooi afscheid en ik heb er echt van genoten, ook al was het afzien. Het is spijtig dat ik niet in de top drie sta, maar er waren drie renners sneller", besluit Rodriguez.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties