Tom Boonen is niet meer te stoppen en wint nu ook de Prudential RideLondon!

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 22 reacties
Tom Boonen is niet meer te stoppen en wint nu ook de Prudential RideLondon!

Zondag werd over het kanaal de Prudential RideLondon gereden. Het werd uiteindelijk een massasprint in Londen en daarin toonde Tom Boonen zijn snelle benen. Het is de tweede zege van het seizoen voor de pupil van Patrick Lefevere.

Bij de traditionele ontsnapping van de dag zaten twee Belgen: Jelle Wallays (Lotto Soudal) en Jonas Rickaert (Topsport Vlaanderen-Baloise) gingen samen op stap met Drucker, Holmes, Gardias en Lastra. De voorsprong van het zestal ging nooit buiten de perken.

Geraint Thomas probeerde het met een ultieme poging, maar de Welshman van Team Sky werd nipt gegrepen door de sprintersploegen. Lotto Soudal trok vol de kaart van Jens Debusschere, maar die eindigde net naast het podium.

Boonen de snelste

Het was evenwel Tom Boonen die mocht vieren in de straten van de Engelse hoofdstad. Boonen bleef in de massasprint Mark Renshaw (Dimension Data) en Michael Matthews (ORICA-BikeExchange) voor. Na zijn ritzege in de Ronde van Wallonië is het de tweede zege van het seizoen voor de ervaren Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties