Vansummeren geeft toe: "Vorig week voor het eerst in jaren stijf zat thuisgekomen"

Redactie
| 4 reacties
Vansummeren geeft toe: "Vorig week voor het eerst in jaren stijf zat thuisgekomen"

Johan Vansummeren zette eind juni noodgedwongen een punt achter zijn carrière, nadat er bij een routinecontrole onregelmatigheden aan zijn hart werden vastgesteld. De 35-jarige Limburger heeft het nog steeds moeilijk met zijn afscheid, maar de riem kon er na al die jaren wel af.

“Vorige week ben ik - voor het eerst in jaren - nog eens op stap geweest met vrienden. Thuisgekomen toen het licht was. Stijf zat. Rond een uur of zeven hebben we de barbecue nog aangestoken. Heel leuk, maar het is niet zo dat ik nu al die jaren op dat moment heb zitten wachten. Echt niet”, aldus Vansummeren in Knack.

“Eindelijk de riem eraf? Het doet me eerlijk gezegd weinig. Je hoort coureurs vaak zeuren over wat ze allemaal moeten opofferen voor hun vak. Het gevoel dat ik iets moest opofferen heb ik nooit gehad.”

"Ik had nog geen moment aan stoppen gedacht"

Johan Vansummeren

Integendeel, Vansummeren leefde met plezier voor zijn sport. “Ik heb het - tot de laatste dag - heel graag gedaan. Veel renners denken op mijn leeftijd vooral aan stoppen. Ik had er nog geen moment aan gedacht. Waarom zou ik ook? Ik had er plezier in. Als mijn lichaam het had toegelaten, was ik tot mijn veertigste blijven koersen.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties