Na knappe zege in Bretagne Classic: "Na mijn eerste Tour rijd ik sneller dan voorheen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Na knappe zege in Bretagne Classic: "Na mijn eerste Tour rijd ik sneller dan voorheen"

Oliver Naesen boekte zondag de mooiste zege uit zijn carrière in de Bretagne Classic. Dankzij zijn overwinning is de IAM-renner de enige Belg die dit seizoen een eendagskoers in de WorldTour kon winnen.

En de blijdschap was dan ook groot bij Naesen. "Weet je wat me het meeste plezierde? Dat direct na de finish mensen als Greg Van Avermaet, Tom Boonen en andere grote namen uit het peloton me oprecht kwamen feliciteren", opent Naesen in HNB.

'De Parelvissers'

"Ik ben ook altijd blij als er een landgenoot wint, maar plots sta je dan na een WorldTourwedstrijd zelf in het middelpunt van de belangstelling", aldus de Oost-Vlaming, die wel op wat meeval kon rekenen dat zijn maatje Greg Van Avermaet niet tot bij hem reed. Beide renners rijden samen bij 'De Parelvissers'.

Maar Rui Costa nam niet over van de olympische kampioen en dus stokte Van Avermaet zijn poging. "Ik denk dat Rui Costa niet wist dat we allebei tot de Parelvissers behoren, dat hij niet wist hoe close we zijn", lacht Naesen. "Ik voelde vandaag meteen dat ik de sterkste was vooraan. Na mijn eerste Tour kan ik precies sneller rijden dan voorheen."

Oliver Naesen na zijn zege in de Bretagne Classic - Ouest-France
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties