20-jarige Belg trekt naar WorldTour: "Als Katusha komt aankloppen, hoef je niet lang te twijfelen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
20-jarige Belg trekt naar WorldTour: "Als Katusha komt aankloppen, hoef je niet lang te twijfelen"

Katusha heeft de transfer van de talentvolle Jenthe Biermans afgerond. De amper 20-jarige landgenoot gaat dus volgend seizoen in de WorldTour aan de slag. "Als Katusha komt aankloppen, hoef je niet lang te twijfelen", klinkt het.

Jenthe Biermans is een renner die vooral in de Vlaamse klassiekers uitgespeeld zal worden. "Ik hou van de klassiekers", laat Biermans weten bij zijn nieuwe ploeg. "Ik hoop dat ik veel kan leren van een renner als Alexander Kristoff. Ik zal blij zijn dat ik voor hem mag werken. Hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen aan zijn succes."

Biermans is amper 20 jaar oud, maar voelt zich klaar voor de stap hogerop. "Ik zet een hele grote stap, maar ik voel me er klaar voor. Vorig seizoen kreeg ik enkele aanbiedingen van procontinentale teams, maar ik vond het te vroeg. Als Katusha dan komt aankloppen, dan hoef je niet lang te wijfelen. Ik kan niet wachten tot de start van het nieuwe seizoen."

Teammanager Viacheslav Ekimov is verheugd met de komst van Jenthe Biermans

Ook manager Viacheslav Ekimov is verheugd met de komst van het jonge talent. "We geloven in Jenthe. In Dwars door het Hageland maakte hij indruk in zijn eerste profkoers", aldus Ekimov. "Een lekke band hield hem daar van het podium. Jenthe is een groot talent en we zullen hem hier alle kansen geven om te groeien", besluit de Katusha-manager.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties