Boonen krijgt afscheidskoers in zijn Mol: "Dan kan je onmogelijk neen zeggen"

Redactie
| 0 reacties
Boonen krijgt afscheidskoers in zijn Mol: "Dan kan je onmogelijk neen zeggen"

Tom Boonen zal op 5 april zijn laatste wedstrijd op Belgische bodem rijden. De Scheldeprijs krijgt de eer om enkele dagen voor Parijs-Roubaix het decor te vormen van de Belgische afscheidskoers van Tornado Tom.

Daarom zal de start van de Scheldeprijs voor één keer in Mol plaatsvinden. Boonen ging gretig in op het aanbod van de organisatie om de start naar zijn geboortedorp te halen. "Als de oudste wedstrijd van het land dit speciaal voor jou wil doen, dan kan je onmogelijk neen zeggen. Mol is mijn geboortedorp", opent Boonen in HNB.

Speciaal

"Ik ben er zelf van geschrokken hoeveel het mij deed toen die vraag kwam. Het wordt heel speciaal. Het voorjaar is toch altijd mijn ding geweest. Weten dat ik mijn allerlaatste voorjaarswedstrijd in België in mijn eigen dorp kan starten, is gewoon superleuk", zegt de ervaren rot.

Ook al wordt het zijn laatste Belgische koers, meedoen voor de zege zal er wellicht niet inzitten. Toch niet enkele dagen voor 'zijn' Roubaix. "Vroeger spurtte ik mee met de volle goesting. Maar sinds de kalenderwijziging is dat helemaal anders. Nu is dat niet aan de orde. Een feestje in Mol? Laat de toeschouwers zich maar amuseren. Ik ga vlak voor Roubaix op tijd mijn bedje in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties