Van Avermaet komt terug op kritiek van Sagan: "Al veel koersen verloren waarin ik de sterkste was"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van Avermaet komt terug op kritiek van Sagan: "Al veel koersen verloren waarin ik de sterkste was"

Peter Sagan liet na de Olympische Spelen in Rio optekenen dat het wielrennen onrechtvaardig is en dat Greg Van Avermaet het goud niet verdiende te winnen. Met nog enkele interessante duels op het menu dit jaar, reageerde Gouden Greg op die uitspraken.

Peter Sagan vindt dat wielrennen heel onrechtvaardig is geworden. De wereldkampioen gebruikte als voorbeeld de zege van Van Avermaet in Rio, waar Vincenzo Nibali de zege kwijtspeelde na een val. "Ik voel me niet beledigd door wat Sagan gezegd heeft, want hij heeft dat niet persoonlijk tegen mij bedoeld", aldus Van Avermaet in HLN.

De BMC-renner geeft toe dat Nibali de zege verdiende. "Het klopt dat Nibali de sterkste man in koers was, maar dat maakt wielrennen net zo interessant: het is onvoorspelbaar. Ik heb al veel koersen verloren waarin ik de sterkste was. Er komt ook wat geluk bij kijken, je moet de juiste keuzes maken en je moet je verstand gebruiken."

Peter Sagan vond niet dat Greg Van Avermaet goud verdiende in Rio

Beide renners zullen elkaar dit seizoen nog enkele keren tegen het lijf lopen. Op de Canadese koersen, in de Eneco Tour en op het WK in Qatar. "Ik hoop dat de media dat niet op de spits gaan drijven", laat Van Avermaet weten. "Sagan is zó sterk, hij is zó moeilijk te kloppen. Ik heb liever niet dat ze er een man-tegen-mangevecht tussen hem en mij van maken."

'Sagan tegen de rest'

"Ik heb liever 'Sagan tegen de rest' dan 'Sagan tegen Van Avermaet'. Winnen van Sagan is namelijk voor elke renner in het peloton een uitdaging. Hij is snel, technisch supervaardig en fysiek enorm sterk. Ik heb al van hem gewonnen, ik heb bewezen dat het kan, maar daarvoor moet ik slim zijn", besluit een strijdvaardige Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties