Cavendish steekt ambitie voor WK niet onder stoelen of banken: "Denk niet dat dat iemand in één jaar gelukt is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Cavendish steekt ambitie voor WK niet onder stoelen of banken: "Denk niet dat dat iemand in één jaar gelukt is"
Foto: © Photonews

Het is nog een dikke maand wachten tot het wereldkampioenschap wielrennen op de weg in Qatar. Het wordt in Doha zo goed als zeker een sprintersfestival en daarbij kan Mark Cavendish uiteraard niet ontbreken.

Cavendish heeft er een sterk seizoen opzitten met onder meer vier ritzeges in de Tour de France. Momenteel is hij zich volop aan het voorbereiden op het WK van oktober. Daar wil de renner schitteren. "Het wereldkampioenschap, ik wil het WK winnen", laat Cavendish optekenen bij Cyclingnews.

Indien Cavendish het WK wint, heeft hij een unicum beet. "Ik denk niet dat er ooit iemand in één jaar wereldkampioen op de baan én op de weg geworden is. Als ik dat zou kunnen verwezenlijken, dat zou fantastisch zijn. We hebben ook zeker de ploeg om zoiets neer te kunnen zetten", aldus de Brit.

Sterkste ploeg

Een sterke ploeg zal zeer belangrijk zijn in de warme temperaturen en de mogelijke waaiervorming. "Op mijn eentje zou ik het WK niet kunnen winnen. Maar met de renners die we hebben in Groot-Brittannië, geloof ik dat we de sterkste natie zijn op het WK van dit jaar", besluit een ambitieuze Cav.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties