Kan van der Poel Van Aert het vuur aan de schenen leggen? "Ik mik op top tien"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Kan van der Poel Van Aert het vuur aan de schenen leggen? "Ik mik op top tien"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel maakt dit weekend in Gieten zijn comeback in het veld. De Nederlander is zeker nog niet honderd procent en trekt met bescheiden ambities naar Gieten.

Van der Poel werd in het tussenseizoen aan beide knieën geopereerd en miste zo de start van het nieuwe crossseizoen. "Sinds een drietal weken kan ik opnieuw volwaardige trainingsweken draaien. Op spierniveau voel ik soms nog iets bij lange en zware inspanningen, maar de knieën zelf zijn pijnvrij", bevestigt de Nederlander.

Top 10

Dit weekend gaat van der Poel aan de slag in Gieten. "Ik mik op een toptienplaats. Vorig jaar werd ik in mijn eerste cross in Koksijde meteen derde, maar ik herinner me ook dat ik halfweg koers plots een zware terugval had", aldus van der Poel in HNB. "Toen kon ik daarvan herstellen, maar ik ben toch liever voorzichtig voor komende zondag.”

Ook manager van Beobank-Corendon Christoph Roodhooft legt de lat nog niet te hoog. Ik verwacht niet dat Mathieu meteen de grote challenger wordt van Wout van Aert. Ik ga uit van een degelijke prestatie, maar wil niet spreken over top tien, top vijf of top drie", zegt Roodhooft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties