Omstreden Bradley Wiggins countert de beschuldigingen van Tom Dumoulin

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Omstreden Bradley Wiggins countert de beschuldigingen van Tom Dumoulin

Bradley Wiggins staat nu al enkele weken in het oog van de storm na het uitlekken van zijn medische gegevens. Zo had collega-renner Tom Dumoulin twijfels bij het medische dossier van Wiggins.

Wiggins gebruikte zogenaamde TUE's om zijn astma te bestrijden, maar dat gebeurde telkens voor aanvang van een Grote Ronde. Daarom had Tom Dumoulin al gereageerd 'dat het hele zaakje van Wiggins stinkt'. In een gesprek met The Guardian is Wiggins teruggekomen op de uitspraken van de Nederlander.

"Zijn antwoord moet in de context geplaatst worden. Hij was denk ik op dat moment in een koers toen hij antwoordde op de vraag. Wat als hij zegt: 'Nee, ik heb geen enkel probleem met dat?' Dit zijn jongens die nog heel wat jaren voor de boeg hebben in de wielersport", gaat Wiggins verder.

Cancellara

"De meeste renners zouden niet kunnen antwoorden omdat ze de details van de zaak niet kennen. Er was bijvoorbeeld ook zo eens het bericht over Fabian Cancellara die drie dagen voor de Vuelta 120mg prednison had genomen", besluit Wiggins. Cancellara nam die prednison om een beet van een bij te bestrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties