Van der Poel en co reageren op de kritiek van Sven Nys na uitspraken over 'nog in de speeltuin rijden'

Redactie
| 0 reacties
Van der Poel en co reageren op de kritiek van Sven Nys na uitspraken over 'nog in de speeltuin rijden'

Sven Nys liet onlangs ontvallen dat Mathieu van der Poel nog beter zou kunnen doen dan Wout Van Aert, maar dat de Nederlander het veldrijden niet serieus genoeg neemt. Het kamp van van der Poel heeft nu gereageerd op die kritiek.

"Ik heb gehoord van die uitspraken. Iedereen zit anders in elkaar en voor mij werkt het niet om alles de hele tijd heel serieus te nemen", doet van der Poel zijn verhaal in HNB. "Wie mij kent, weet dat het speelse erbij hoort. Wellicht zal dat zo blijven. Maar als ik val op training, is dat niet omdat ik aan het spelen ben, wel omdat ik mijn limieten probeer te verleggen."

Van der Poel gaat dus zeker niet akkoord met de kritiek van de voormalige wereldkampioen veldrijden. "Nys zal toch ook geprobeerd hebben om zijn limieten te verleggen? Na mijn blessure van vorig jaar kwam ik heel sterk terug. Toen was dat toch meer dan enkel spelen?"

Sven Nys vindt Mathieu van der Poel nog te speels

Ook manager van de ploeg Christophe Roodhooft kwam terug op de kritiek. "Ik las ook dat Sven Nys vindt dat Mathieu fouten maakt. Ik zou graag weten wat hij dan precies bedoelt. Mathieu komt speels over, dat klopt. Maar mag een 21-jarige zijn vak alstublieft anders beleven dan een 36-jarige", vraagt Roodhooft zich af.

"Heeft Nys zo veel contact met Van der Poel dat hij dat allemaal kan inschatten? Misschien is het raadzaam dat hij zich beperkt tot meningen over zijn eigen team. Ik wil geen polemiek, maar sta mij toe onze renner te verdedigen", besluit de manager van Beobank-Corendon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties