Meeusen na moeilijke seizoensstart: "Goede jonge renners kiezen resoluut voor de cross"

Redactie
| 3 reacties
Meeusen na moeilijke seizoensstart: "Goede jonge renners kiezen resoluut voor de cross"

Tom Meeusen kon dit seizoen nog niet echt overtuigen en reed nog geen enkele keer naar een plek in de top vijf. Een teken aan de wand? "De plaatsen zijn veel duurder geworden", klinkt het bij de 27-jarige crosser.

De cross lijkt dit seizoen gedomineerd te worden door Wout Van Aert en Mathieu van der Poel. Tom Meeusen reed in Gieten (7e) naar zijn beste prestatie van het seizoen. "Het niveau in de cross is de laatste jaren sterk omhoog gegaan. Ik rij niet trager, maar er zijn zo veel goede renners dat zelfs top tien rijden moeilijk wordt", aldus Meeusen.

Plaatsen duur

De jonge garde lijkt steeds meer op de cross te focussen. "De plaatsen zijn veel duurder geworden. De cross is zo aantrekkelijk geworden dat goede jonge renners vandaag resoluut voor de cross kiezen, terwijl ze vroeger sneller de stap naar de weg zetten", klinkt het in HNB.

"Ik werd 20e in Geraardsbergen, 14e in Iowa en 11e in Las Vegas. Ik moet toegeven dat mijn vertrouwen weg was, maar doorgaans word ik beter als de crossen zwaarder worden. We zijn nog maar begin oktober, dus laten we niet te snel conclusies trekken", besluit Meeusen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties