Van Avermaet met goed gevoel naar Qatar: "Ik ben een outsider"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Van Avermaet met goed gevoel naar Qatar: "Ik ben een outsider"

Greg Van Avermaet heeft zich gisteren na een iets of wat teleurstellende Ronde van Lombardije laten zien in Binche-Chimay-Binche. "Ik kan in Qatar wel iets doen", klinkt het.

Na de Ronde van Lombardije liet Van Avermaet uitschijnen dat hij vermoeid was na een zwaar seizoen. Maar dinsdag leek het beter te lopen. "Het gevoel was goed en mijn actie mocht er ook zijn. Ik ben tevreden over vandaag", opent Van Avermaet bij Sporza.

"Superfris ga ik nooit meer zijn na een zwaar seizoen met vele verplichtingen. Maar niemand gaat superfris zijn in Qatar", weet de BMC-renner. "Je moet proberen je goeie conditie te houden en die is er. Ik kan in Qatar wel iets doen, dan moet alles meezitten met de wind en de warmte."

Geen topfavoriet

Onze landgenoot ziet zichzelf niet als één van de favorieten. "Ik ben zoals gezegd geen topfavoriet. Een outsider ben ik wel. Ik heb al gewonnen in Qatar en kan in een waaier rijden. Ik trek er mijn plan. En we hebben een ploeg die goed in de wind kan rijden. Weinig ploegen zijn zo sterk in de breedte en iedereen zit in een goeie conditie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties