Analyse Waarom het inkorten van het WK zo'n slechte zaak is voor Boonen en co

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Waarom het inkorten van het WK zo'n slechte zaak is voor Boonen en co

Dinsdag kwam de Internationale Wielerunie (UCI) met een zeer opmerkelijke theorie. Als binnen anderhalve week in Qatar te warm wordt, dan wordt de koers ingekort.

Dan zou de koers zelfs nog geen klein beetje ingekort worden. De renners zullen dan slechts ruim 150 kilometer afleggen, 100 kilometer minder dan voorzien. Tom Boonen gelooft dat het zeker nog niet zover is, maar het parcours inkorten zou een enorm slechte zaak zijn voor ons land.

Bondscoach Kevin De Weert heeft renners geselecteerd die in functie van Tom Boonen en Greg Van Avermaet kunnen rijden. Zoals u ongetwijfeld weet, zijn dat niet (meer) de snelste jongens van het peloton. De Belgen rekenen erop dat ze de koers hard kunnen maken.

Kevin De Weert liet al weten niet echt opgezet te zijn met de beslissing van de UCI

Bij het inkorten zijn Boonen en co dus in het nadeel in Doha. Van een lastige koers zal er geen sprake meer zijn, zeker als er stukken uit de woestijn worden weggehaald. Daar kan er sprake zjin van waaiervorming, niet toevallig de specialiteit van de Belgen.

Bij enkele lokale rondjes kan men, zoals sommigen al lieten ontvallen, over een echte kermiskoers spreken. De UCI wist al lang op voorhand dat de temperaturen in Qatar hoog konen oplopen, maar anderhalve week voor d-day komen ze met hun Extreme Weather Protocol. Het tijdstip daarvoor kon beter.

Geen Dupont

En liefst dan nog voor de bondscoaches hun selectie bekendmaakten. Kevin De Weert liet al ontvallen dat hij in een geval van een korte koers beter Timothy Dupont had meegenomen. Die bewees dit seizoen al dat hij een snelle jongen is, maar door de mogelijke waaiervorming en de hitte koos de bondscoach resoluut voor Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties