Belgische kampioen komt met verklaring voor teleurstellende WK-tijdrit, maar is blij voor maatje Yves Lampaert

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Belgische kampioen komt met verklaring voor teleurstellende WK-tijdrit, maar is blij voor maatje Yves Lampaert

Het was niet het dagje voor de Belgische kampioen tijdrijden. Victor Campenaerts stelde teleur en eindigde op een een matige 26e plaats. De renner van LottoNL-Jumbo kwam na de tijdrit met een verklaring.

Het ontbrak de Antwerpenaar aan power om een goede prestatie neer te zetten. "Bij het vertrek had ik nog een redelijk goed gevoel, maar na het eerste tussenpunt voelde ik dat ik niet het vermogen kon rijden dat ik wou rijden", opent Campenaerts. "In de ploegentijdrit kon ik dat gevoel nog wat maskeren, maar hier lukte dat niet."

'Battle van het jaar'

Yves Lampaert zette daarentegen wel een goede prestatie neer. "Het is een lang seizoen geweest, maar ik ben wel tevreden dat Yves de eer van België hoog heeft kunnen houden. Hij heeft 'the battle van het jaar' gewonnen", lacht de Belgische kampioen tijdrijden bij Sporza.

Tony Martin pakte zijn vierde goud. Indrukwekkend volgens Campenaerts. "Dat vind ik echt knap. Zijn seizoen was toch niet zoals andere jaren. Maar als hij dat kan redden met een wereldtitel, dan is dat toch het hoogst haalbare. Hij heeft zijn seizoen gered."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties