"Het wordt een zeer tactisch WK, geen enkele sprinter steekt boven een andere uit op dit moment"

Redactie
| 2 reacties
"Het wordt een zeer tactisch WK, geen enkele sprinter steekt boven een andere uit op dit moment"

Zondag zal er in Qatar wellicht een sprinter zegevieren die de warmte en de mogelijke waaiervorming kan doorstaan. Volgens Mario Cipollini zijn er in een sprint zeker 10 kandidaten voor goud.

Maakt Greg Van Avermaet een kans volgens Cipollini? "Hij kan ook in een vroege ontsnapping voorop geraken en op die manier wereldkampioen worden" opent de Italiaan bij HLN. "Ik weet niet hoe de sprinters dat gaan aanpakken. Het wordt volgens mij een heel tactisch WK. Je weet niet wat zich afspeelt in de hoofden van de renners."

De favorieten

"Geen enkele sprinter steekt op dit moment boven de andere uit. Ik herinner me, toen ik in Zolder wereldkampioen werd, dat het hele peloton tegen mij reed. Zolder was het WK dat ik moést winnen. Het was allen tegen één. In dit WK is het anders. Ik weet niet wie de sterkste is. Kittel? Cavendish? Kan Greipel het afmaken? Ook Bouhanni kan het misschien."

Afgelopen zondag mocht Fernando Gaviria nog zegevieren in Parijs-Tours. "Gaviria kan wereldkampioen worden. Ik denk dat er wel tien renners wereldkampioen kunnen worden in de sprint. Het wordt een zenuwoorlog", besluit de Italiaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties