Moet er nog zand zijn? "Je vindt hier de sjiekste gebouwen en boetieks, maar géén kat loopt op straat"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
"Je vindt hier de sjiekste gebouwen en boetieks, maar géén kat loopt op straat"
Foto: © photonews

Deze week zijn alle ogen gericht op het WK in Qatar. Ook Wielerkrant.be zet vol in op de kampioenschappen en doet dat onder meer met 'Moet er nog zand zijn?', het dagboek van Jens Keukeleire uit de buik van de Belgische ploeg.

"De eerste training op Qatarese bodem is vlot verlopen. Een uur heen en een uur terug over de typische wegen van hier die de meeste jongens van de Belgische ploeg ondertussen wel kennen. Je lijkt continu over een autostrade te rijden, zo breed is de baan hier. En toch sta je heel de tijd in de file."

"Eigenlijk is het hier allesbehalve veilig om te fietsen. De bevolking werd erop gewezen dat er deze week heel wat renners op de weg rijden, maar die lijkt zich vooral af te vragen hoe zot je moet zijn om in deze temperaturen op je fiets te kruipen."

De bevolking vraagt zich vooral af hoe zot je moet zijn om op je fiets te kruipen

"Afsluitend zijn we een koffietje gaan drinken op The Pearl, het plaatselijke parcours waar een doodse sfeer hangt. Je vindt hier de sjiekste gebouwen en boetieks, maar er loopt geen kat op straat rond. Een groot contrast met Richmond vorig jaar waar het vier dagen voor de wedstrijddag al zwart zag van het volk."

"De terugtocht naar ons basiskamp had wel wat voeten in de aarde. Hoewel Nico (Nicolas Maes, red.) zijn Garmin op zak had, zijn we een keer of vier langs het hotel gepasseerd. Al die gebouwen trekken dan ook zo hard op elkaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties