Lampaert verrast en wordt 7e in tijdrit: "Hier had ik niet op gehoopt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties
Lampaert verrast en wordt 7e in tijdrit: "Hier had ik niet op gehoopt"

Yves Lampaert reed in de tijdrit op het WK naar een knappe zevende plek. De 25-jarige renner van Etixx-Quick Step moest enkel de echte specialisten laten voorgaan, maar was uiteraard tevreden.

Lampaert mikte voor de tijdrit op een plek in de top 20. De West-Vlaming heeft zichzelf dan ook verbaasd. "Het was echt een uitslag waar ik niet op gehoopt had", opent Lampaert bij Sporza. "Ik ben hier zeer tevreden mee. Ik ben redelijk goed gestart en had heel wat vertrouwen na de ploegentijdrit."

Onze landgenoot deelde goed in en zat zowaar even mee in de hotseats met een tweede tussentijd. "Ik heb mijn tijdrit goed ingedeeld, maar op het einde kon ik niet meer versnellen. Ik moet toch hard gereden hebben onderweg, anders word je niet zevende", glimlachte Lampaert. "Het was een parcours dat mij lag. Het was plat, stoempen en hard werken."

Ik zag zondag meer af in het wiel van Tony, dan dat ik zelf op kop reed - Yves Lampaert

"Ik ben dan ook zeer tevreden met deze uitslag. Er kan in de toekomst zeker nog aan mijn positie en houding gewerkt worden. Het goud van Tony Martin? Ik ging er bijna mijn geld op inzetten dat hij zou winnen. Ik zag in de ploegentijdrit meer af in het wiel van Tony, dan dat ik zelf op kop reed. We zullen hem volgend jaar missen", besluit Lampaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties