Landgenoot gaat voor top tien in individuele WK-tijdrit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Landgenoot gaat voor top tien in individuele WK-tijdrit
Foto: © photonews

Victor Campenaerts verraste een maand geleden nog op het EK in Plumelec door het zilver mee naar huis te nemen. In de WK-tijdrit liggen zijn ambities iets lager dan het podium of zelfs de top vijf.

Aan het WK staan bijna alle toppers behalve Froome en Cancellara aan de start. "Het EK was een heel goeie prestatie, maar er waren een paar toppers niet aanwezig en er komen nu nog renners van buiten Europa. Ik hoop hier top 10 te rijden. Dat lijkt me realistisch", opent Campenaerts bij Sporza.

Campenaerts pakte in september nog zilver op het EK

Zondag werd de Belgische kampioen in het tijdrijden 5e met LottoNL-Jumbo. "De ploegentijdrit is heel goed verlopen. Ik voelde me heel goed. Door die hitte warm ik iets korter op en dat werkte, dus dat zal ik woensdag weer doen. Ik verwacht dat de omstandigheden voor de toppers hetzelfde zullen zijn."

Bij de favorieten ziet Campenaerts er één renner bovenuit steken. "Ik tip op Rohan Dennis, maar verwacht ook een goeie prestatie van Jonathan Castroviejo, ondanks het vlakke parcours. Die is in zeer goeden doen", besluit Campenaerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties