Maak kennis met de zes talentvolle junioren die ons land een medaille willen bezorgen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Maak kennis met de zes talentvolle junioren die ons land een medaille willen bezorgen

Voor de profs is het nog even wachten tot zondag, maar donderdag staan onze Belgische junioren aan de start van hun wegrit. Bondscoach Carlo Bomans mocht zes renners meenemen naar Qatar.

Carlo Bomans heeft zijn plannen al duidelijk uitgelegd. In een massasprint zet Bomans alles op Gerben Thijssen. Niet onlogisch, want Thijssen is een snelle jongen met ook heel wat ervaring op de piste. In 2016 boekte hij onder meer etappezeges in de Internationale Cottbuser Junioren-Etappenfahrt en de Trofeo Karlsberg (2x).

Carlo Bomans rekent in een massasprint op Gerben Thijssen

Eind augustus was hij ook de beste in de Omloop der Vlaamse Gewesten. Thijssen zal dus uitgespeeld worden als er een grote groep naar de finish trekt. Twee renners krijgen een vrije rol: Jasper Philipsen en Sasha Weemaes. Beide renners zijn zeker ook niet traag in een sprint met een uitgedunde groep.

Snelle jongens

Sasha Weemaes mocht dit seizoen enkele keren zegevieren in een sprint. Hij gaat volgend seizoen aan de slag bij het beloftenteam van EFC-Etixx. Bovendien is Philipsen na zijn valpartij en paniekaanval in de tijdrit vast en zeker uit op eerherstel. Ook al bestaat er nog steeds de mogelijkheid dat Philipsen past voor de wegrit bij de junioren.

Zijn deelname zal vermoedelijk donderdag bevestigd worden. De overige drie renners in het zestal zijn Apers, Van Moer en Verhulst. Ruben Apers werd enkele dagen geleden nog mooi vijfde in de tijdrit bij de junioren. Apers zal nu vooral in dienst van moeten rijden, net als Van Moer en Verhulst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties