RETRO: In 2005 pakte Tom Boonen zijn eerste (en enige?) regenboogtrui in Madrid

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
RETRO: In 2005 pakte Tom Boonen zijn eerste (en enige?) regenboogtrui in Madrid

Elf jaar geleden. Toen pakte Tom Boonen zijn eerste en tot nu toe enige wereldtitel op het WK in de Spaanse hoofdstad Madrid. Zondag kan Tornado Tom een tweede regenboogtrui veroveren. Wij blikten nog eens terug op het WK in 2005.

Sommigen zullen het nog herinneren alsof het gisteren was. Tom Boonen pakte in 2005 als jonge knaap verrassend goud op het WK in Madrid. Alvorens uit te kijken naar zondag, is het hoog nodig om eens terug te blikken op die eeuwige roem van de man uit Mol.

De Belgen leken in de slotfase in slechte papieren te zitten. Een groepje met Alexandre Vinokourov, Paolo Bettini, Marcos Serrano, Gorazd Stangelj en twee Nederlanders (Koos Moerenhout en Michael Boogerd) waren op weg naar de zege, maar in de slotkilometers werden ze toch nog gegrepen door een omvangrijke groep.

Met dank aan Van Petegem en Nuyens

Snelle jongens zoals Alessandro Petacchi en Robbie McEwen waren toen al niet meer in het uitgedunde peloton. Peter Van Petegem, die nochtans voor de grote Belgische concurrent van Lotto reed, dichtte het gat met de hulp van Nick Nuyens.

Beide landgenoten zetten Boonen op weg naar de zege. In een sprint troefde Boonen Alejandro Valverde af en deed hij Michel Wuyts - Tommeke, wat doe je nu - en het hele land ontploffen. Zondag opnieuw, Tom?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties