Tony Martin kroont zich een vierde keer tot wereldkampioen en verlaat Etixx-Quick Step met goud

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Tony Martin kroont zich een vierde keer tot wereldkampioen en verlaat Etixx-Quick Step met goud

Tony Martin heeft zich zonet voor de vierde keer in zijn carrière tot wereldkampioen tijdrijden gekroond. De Duitser bleef met een sterke tijd de concurrentie voor. Yves Lampaert stelde niet teleur.

Yves Lampaert reed een sterke tijd van 46'28"10 en stond zo gedurende een lange tijd op de tweede plaats. Uiteindelijk werd Lampaert knap zevende. Die andere Belg Victor Campenaerts kende geen al te beste dag en werd slechts 26e.

De sterkste tijd werd ondertussen neergezet door de verrassende Ier Ryan Mullen. Maar op het einde moesten de absolute toppers nog komen. Het zag er al snel naar uit dat Tony Martin op weg was naar een vierde wereldtitel. Andere favorieten Tom Dumoulin en Rohan Dennis hadden daar niks tegen in te brengen.

Cancellara - Martin 4-4

Vasil Kiryienka, de wereldkampioen van vorig jaar, reed naar de zilveren medaille. Jonathan Castroviejo pakte vorige maand nog goud op het EK in Plumelec, maar moest nu tevreden zijn met een bronzen plak. Door zijn zege komt Martin op vier wereldtitels in het tijdrijden, een evenaring van het record van Fabian Cancellara.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties