Tony Martin maakt komaf met zwak jaar 2016: "Dit doet alles van het afgelopen jaar vergeten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Tony Martin maakt komaf met zwak jaar 2016: "Dit doet alles van het afgelopen jaar vergeten"

Tony Martin heeft zich vandaag voor een vierde keer in zijn carrière tot wereldkampioen tijdrijden gekroond. De Duitser kan zo Etixx-Quick Step in schoonheid verlaten.

Volgend seizoen gaat Der Panzerwagen bij Katusha aan de slag. Zijn jaar 2016 was er één om snel te vergeten, tot afgelopen zondag dan. "Ik heb niet zo’n goed jaar gehad tot dusver, tot zondag dan", zei Martin meteen na de race. "Ik ben heel blij met deze wereldtitel. Dit doet alles van het afgelopen jaar vergeten."

Hitte

Martin eindigde bijna een minuut voor uittredend wereldkampioen Kiryienka. "Het enige waar ik bang van was, was de hitte. Ik heb een heel goede week gehad met het team. Ik was mentaal sterk, had geen druk van vooraf. Ik had plezier op de weg en mijn race verliep perfect", zegt de Duitser.

Dankzij zijn nieuwe wereldtitel komt Martin op gelijke hoogte van Fabian Cancellara. Beide renners tellen vier WK-titels in het werk tegen de klok. "Ik tel de medailles niet, maar ik bekijk alles jaar per jaar. Op dit moment ben ik heel trots dat ik gewonnen heb. Ik kijk er al naar uit om volgend seizoen met deze trui te rijden", besluit Martin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties