VIDEO: De laatste dag van Johnny Hoogerland als prof in het peloton

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
VIDEO: De laatste dag van Johnny Hoogerland als prof in het peloton

Met Johnny Hoogerland heeft er na Putte-Kapellen een bekende renner afscheid genomen van de wielersport. Hoogerland vindt het welletjes geweest en hangt op 33-jarige leeftijd zijn fiets aan de wilgen.

Hoogerland werd vooral bekend in de Tour de France van 2011. Na een valpartij kwam de huidige renner van Roompot-Oranje Peloton in de prikkeldraad terecht. Er waren maar liefst 33 hechtingen nodig. Een veelwinnaar was hij niet, maar met de nodige aanvalslust maakte hij vaak mee de koers.

'Afzien'

"Het was afzien onderweg. Ze reden heel hard. Toen dacht ik: 'ik ben blij dat ik stop, als ik zo moet afzien'", zei Hoogerland na de koers bij Omroep Zeeland. "Uiteindelijk heb ik het wel overleefd. Veel renners hebben me tijdens de koers komen zeggen dat ik moest genieten van mijn laatste koers, maar dat was moeilijk", lacht Hoogerland.

"Ik wou gezellig nog wat drinken en eten na de koers, dus ik vond het wel leuk eigenlijk. Morgen (woensdag) ga ik nog een stukje fietsen", zegt de ex-renner, die in samenspraak met één van zijn kindjes besliste om toch ook nog te gaan zwemmen. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties