Voormalig wereldkampioen en topsprinter: "Tom Boonen is zondag de grote favoriet"

Redactie
| 34 reacties
Voormalig wereldkampioen en topsprinter: "Tom Boonen is zondag de grote favoriet"

Tom Boonen start zondag als één van de favorieten voor de wegrit op het WK. Volgens de flamboyante Mario Cipollini hoeft Boonen zich alvast geen zorgen te maken over zijn leeftijd.

Cipollini ziet Boonen zelfs als één van de grote favorieten voor zondag. "Wind kan er een andere wedstrijd van maken. Vooral de Belgen zullen daar blij mee zijn", opent de Italiaan. "Als het hard waait, heeft Boonen een groot voordeel op alle anderen. Ik denk dat Boonen in topvorm is, fysiek en mentaal. Voor mij is hij de grote favoriet."

36 jaar oud

"Hij kent het parcours, hij heeft al die renners van Etixx-Quick Step die aan het WK deelnemen. Boonen start om wereldkampioen te worden. "Tom Boonen wordt een dag na het WK 36 jaar oud, even oud als Cipollini die in 2002 wereldkampioen werd in Zolder. "En? Ik was 36 jaar toen ik in 2002 in Zolder wereldkampioen werd."

"Boonen heeft vorige maand de Brussels Cycling Classic gewonnen, puur op de kracht. Alle sprinters achter zich gelaten. Misschien dat de hitte in zijn nadeel werkt. Belgen koersen beter als het koud is", besluit Cipollini bij HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties