Yves Lampaert met bescheiden ambities aan de start na loodzware ploegentijdrit: "Dat moet realiseerbaar zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Yves Lampaert met bescheiden ambities aan de start na loodzware ploegentijdrit: "Dat moet realiseerbaar zijn"

Yves Lampaert is naast Belgisch kampioen Victor Campenaerts één van de twee Belgen die onze eer hoog moet houden in de tijdrit. De renner van Etixx-Quick Step staat, na een zware ploegentijdrit, met bescheiden ambities aan de start.

Lampaert werd zondag nog wereldkampioen met Etixx-Quick Step, vandaag wacht een nieuwe opdracht. "Maandag had ik toch nog wel loodzware benen", opent de renner. "Ik hoop dat ik woensdag voldoende gerecupereerd ben en dat mijn prestatie er niet onder zal lijden. Ik ben toch echt wel heel diep gegaan zondag."

De jonge West-Vlaming is pas op late leeftijd begonnen met het werk tegen de klok. "Tijdrijden is in de eerste plaats iets wat je als renner graag moet doen, de limiet opzoeken en alles geven. Ik houd er wel van. Ik wil zeker nog progressie maken in het tijdrijden. Vooral korte inspanningen liggen me, zoals prologen", zegt Lampaert in HNB.

31e bij debuut

Bij zijn eerste deelname in 2015 werd Lampaert 31e. “Ik hoop nu wel veel beter te doen. Graag top 20, dat moet realiseerbaar zijn. Zeker als ik voldoende ben uitgerust en ik de hitte goed verteer. In de ploegentijdrit lukte dat nog goed, maar nu is het een strijd tegen jezelf en tegen de hitte en ik geef toe dat ik daar toch wel een beetje bang van ben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties