Krijgen we een aanval op het werelduurrecord van Wiggins? "Ik wil het nog eens proberen"

Koen Frans
Koen Frans
| 2 reacties
Krijgen we een aanval op het werelduurrecord van Wiggins? "Ik wil het nog eens proberen"
Foto: © photonews

De Brit Alex Dowett verloor zijn werelduurrecord vorig jaar aan zijn landgenoot Bradley Wiggins. Maar de 28-jarige Movistar-renner wil dat record graag terugpakken.

"Ik wil graag een nieuwe poging wagen om het werelduurrecord te verbreken", zegt Dowsett in gesprek met CyclingNews. "Heel wat mensen in het team willen dat ik het doe, maar het daadwerkelijk geregeld krijgen is logistiek ingewikkeld."

Dowsett zette op 2 mei 2015 het record op 52,937 kilometer. Hij reed daarmee 446 meter verder dan Rohan Dennis, die tot dan recordhouder was. Wiggins verpulverde vervolgens op 7 juni 2015 – een maand later – de afstand van Dowsett. Op een uitverkochte wielerbaan van Londen behaalde hij een nieuw record van 54,526 kilometer.

"We gaan het op dezelfde manier aanpakken als de vorige recordpoging. We kijken alleen naar het verbreken van het record, geen ego’s, niet proberen te showen hoe goed we zijn. We willen alleen dat record en dat gaan we op de meest conservatieve en risicovrije manier proberen", licht de 28-jarige Dowsett zijn ambitie toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties