Dolgelukkige Lars van der Haar: "Laatste ronde kon ik niet stoppen met lachen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
Dolgelukkige Lars van der Haar: "Laatste ronde kon ik niet stoppen met lachen"

Wat een weekend voor Lars van der Haar. Zaterdag won hij in Rucphen, zondag was hij met een straatlengte voorsprong de beste in Hoogerheide. Niets dan tevredenheid achteraf bij de renner van Sven Nys.

"Dit is heel onverwacht", aldus een gelukkige Lars van der Haar voor de camera's. "Ik had het moeilijk in het begin. Van der Poel deed daarna een snel rondje. Het gaf me een serieus gat omdat enkele ploegmaats konden afstoppen."

Heel speciaal

Lars van der Haar heeft er door een kuitblessure een moeilijke winter opzitten. "Het is echt heel speciaal. Die laatste ronde kon ik niet stoppen met lachen", zegt de Nederlander, die ook nog twee ploegmaats op het podium zag eindigen. "Dat was voor mij heel fijn, maar het was nog steeds moeilijk om het vol te houden."

Nu is het uitkijken naar het WK van volgende week. "Ik ben goed. Het is natuurlijk wel een heel andere wedstrijd dan enkele andere crossen. Het WK zal heel anders zijn. Of ik me zorgen maak om Mathieu? Nee, helemaal niet. Hij heeft hard getraind en naar het WK toegewerkt. Ik geloof in Mathieu."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties