Eerste prijs is al binnen voor Thomas De Gendt: "Bevestiging van het harde werk in de winter"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Eerste prijs is al binnen voor Thomas De Gendt: "Bevestiging van het harde werk in de winter"

Onze landgenoten konden geen etappe op hun naam schrijven in de Tour Down Under, maar de altijd aanvallend ingestelde Thomas De Gendt mocht wel de bergtrui mee naar huis nemen. En daar was hij uiteraard tevreden mee.

De Gendt sprokkelde in de slotetappe nog de nodige punten om eindwinnaar Richie Porte achter zich te houden. "Voor de start hadden we met het team afgesproken dat we de groep zouden samenhouden tot de eerste bergsprint", legt Thomas De Gendt uit bij zijn team. "Sander Armée reed het gat dicht op de ontsnapte renners."

"Het is dankzij teamwerk dat ik extra punten kon sprokkelen en zo de trui mee naar huis kon nemen"

"Adam Hansen zat vooraan op het juiste moment en versnelde toen met mij in het wiel", vervolgt de Lotto Soudal-renner. "Adam weet wat te doen in zulke situaties door zijn ervaring in de trein van André Greipel. Het is dankzij teamwerk dat ik extra punten kon sprokkelen en zo de trui mee naar huis kon nemen."

De Gendt heeft een prima winter zonder kwaaltjes achter de rug en plukt daar dus al meteen de vruchten van. "Het is altijd leuk om een nevenklassement te winnen in een rittenkoers. Voor mij is dit vooral een bevestiging van het harde werk dat ik de voorbije winter verricht heb", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties